به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زاهدان، بحرپیما مدتی است که به عنوان معاون فرهنگی دانشگاه سیستان و بلوچستان کار خود را آغاز کرده است و وی برنامههای بزرگی برای دانشگاه مادر استان سیستان و بلوچستان دارد.
این مصاحبه نتیجه گفتوگوی تفصیلی خبرنگار خبرگزاری دانشجو با معاونت فرهنگی دانشگاه سیستان و بلوچستان است:
خبرگزاری دانشجو: نگاه شما به رسانه چگونه است؟
رسانه نقش بسیار مهمی از جامعه را در دست دارد و انتظاری که از یک رسانه میرود، این است که با صداقت به بازگویی واقعیتها بپردازد و همانطور که مستحضر هستید؛ این امر در جامعه بسیار تاثیرگذار است؛ پس میتوان از طریق رسانه، جامعه را با بحث مثبت به سمت درست و حقیقی انتقال داد.
خبرگزاری دانشجو: برنامههای شما برای معاونت فرهنگی دانشگاه چیست؟
در حوزه فرهنگی اولین برنامه بنده سیستماتیک کردن ساختار معاونت فرهنگی دانشگاه بود تا چارت مشخصی برای این معاونت مشخص شود که هماکنون بخشی از این کار انجام شده است و تلاش ما این است تا افراد در جایگاهها مناسب و مشخصی قرار گیرد و شرح وظایف خود را نیز به طور صحیح بدانند.
ما برای این کار چند مرحله را پیشبینی و اجرا کردیم؛ در مرحله اول نسبت به همکاران شناخت پیدا کردیم و تواناییها و علایق آنها را شناختیم تا برای بهرهوری بهتر از نیروی انسانی هر نیرو را در مکان مناسب قرار دهیم. در مرحله دوم جلسات بحث و گفتگو در جهت شناخت صحیح و توجیه همکاران برگزار شد و در مرحله سوم فرمهای خوداظهاری در میان افراد توزیع و کامل شد.
این فرمها باعث میشد تا افراد سلایق و تواناییهای خود را بازگو کرده تا در مکانی که خود فرد علاقه دارد، خدمت کند که این خود باعث بهرهوری بهتر از این نیرو میشد یعنی ما نیروها را با توجه به علایقشان به کارگیری میکردیم تا آن فرد با روحیه بهتر به وظایف خود بپردازد که این خود در راستای شعار حقوق شهروندی صورت گرفته است؛ چرا که کارمندان نیز خود از جامعه شهروندی هستند.
همه این موارد با یک پیش شرط صورت میگرفت و آن توجه به مقررات اداری است یعنی اجرای قوانین در هر صورت باید صورت بگیرد و این خود در راستای کرامت و حرمت انسانها با توجه به دستورات اسلام است.
خبرگزاری دانشجو: آیا این طرح در سطح دانشگاه نیز مطرح شده است؟
این طرح در سطح کلی دانشگاه با ریاست مطرح شده است که مورد رضایت و استقبال آنها نیز قرار گرفته و ریاست دانشگاه درخواست پیگیری این طرح برای عملیاتی کردن آن در کل دانشگاه را داشتهاند و هماکنون مراحل تحقیقاتی این طرح برای ارائه در حال طی شدن است.
خبرگزاری دانشجو: برنامههای فرهنگی سطح دانشگاه را نیز چگونه برنامهریزی کردهاید؟
ما برای کارهای فرهنگی در سطح دانشگاه طرح برنامههای یکساله، 5 ساله و 10 ساله را با رویکرد رسیدن به افق 1404 داشتهایم و برای این کار نیز هدف تایین کردیم که به طور مثال ما به کجا قصد داریم برسیم در سطح دانشگاه و این با استفاده از اسناد بالا دستی، توجه به منویات رهبری، پیروی از چارچوب نظام و رعایت خطوط قرمز، سند اسلامی شدن دانشگاه و غیره باید صورت بگیرد.
خبرگزاری دانشجو: در گذشته یک تشکل که فعالیتش غیرقانونی بوده است با تخلف فعالیت میکرده است؛ شما با این گونه مسائل چگونه برخورد میکنید؟
اولین نکته قانونمداری است و اولین سرلوحه کار بنده نیز همین قانونمداری است؛ قانون ضامن حفظ استقلال در دانشگاه است؛ قانون رمز اجرای هر امر مهمی در دانشگاه است؛ اجرای قانون اصلیترین وظیفه دانشگاه است قانون میگوید و شما میتوانید کار کنید.
تخلف تخلف است و اگر هر گروه از اینجا مجوز بگیرد، باید در چارچوب قانون حرکت کند.
خبرگزاری دانشجو: یک مسئلهای دیگر نیز که وجود دارد دغدغه عدم همکاری معاونت با تشکلها برای انجام کارها است؛ شما برای این معضل چه برنامهای دارید؟
ما برای تسهیل کار تشکلها و سریعتر انجام شدن کارها، برای اولین بار در معاونت فرهنگی کارپرداز استخدام کردیم که این خود باعث قانونمندتر شدن و بهتر انجام شدن کارها میشد. همین مسئله موجب شفاف شدن مسائل نیز میشود و نظم مشخصی به کارها میدهد.
ما قصد داریم با رویکرد علمی و برنامهریزی به سمت دانشگاه بهتر حرکت کنیم.
خبرگزاری دانشجو: در زمان معاون سابق یک تشکل با عنوان «انجمن اسلامی دانشجویان پیرو خط امام(ره)» در دانشگاه تاسیس میشود؛ در حالی که یک تشکل دقیقا با همین نام در دانشگاه بوده است و حتی دقیقا همان آرم آن تشکل را نیز استفاده میکند. آیا میشود دو تشکل دقیقا به یک نام و یک آرم در دانشگاه باشد؟
باید مسئله بررسی شود و حتی اینکه آنها اعلام کردهاند که بزرگترین تشکل دانشگاه هستند، نیز باید بررسی شود و من بررسی میکنم که این تشکل چرا بزرگترین است، باید عضوهایش مشخص شود که چند تا صوری و چندتا واقعی است و باید مشخص شود زمان مجوز این تشکل تا چه زمانی است؟
ما برای پیگیری همین مسائل آمدیم و وقتی سخن از قانون میزنیم، باید پایبند به قانون باشیم.